måndag 28 januari 2008

Festlig lunch

I lördags, när vi hade lunchgäster, bjöd vi på denna festliga fisksoppa. En favorit om min sambo får välja.

2 gula lökar
3 palsternackor
3 morötter
3 potatisar
olja
5 msk tomatpuré
gurkmeja efter smak
3 fiskbuljongtärningar
1½ l vatten
3 dl vitt vin
salt, peppar
1 ask körsbärstomater
1 msk råsocker
4 laxfiléer skurna i bitar (ICA:s 4-pack)
200 gr broccoli

Skala och hacka löken. Skala potatis, palsternackor, morötter och potatis och skär i tärningar. Värm lite olja i en stor gryta och fräs lök och grönsaker med tomatpuré och gurkmeja utan att det tar färg. Tillsätt buljongtärningarna, vattnet och vinet. Låt koka under lock ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka och potatisen mosar sig lite. Låt tomaterna sakta mjukna i en annan kastrull tillsammans med råsocker. När de är riktigt mjuka blandas de i soppan. Mixa soppa med en stavmixer så att den blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt broccolibuketterna och laxbitarna. Hetta upp soppan och låt den sjuda tills laxen är färdig.

Mmmmums!

Inga kommentarer: